Activiteiten

Onderstaande kernactiviteiten voeren wij uit in samenwerking met alle partners op het gebied van armoedebestrijding in Geldrop-Mierlo en omstreken, onder andere via het Armoedeplatform van de gemeente Geldrop-Mierlo.

  • Financiële hulp door het verstrekken van leningen, zowel renteloos als rentedragend afhankelijk van budgetmaatjegeldrop-mierlo.nl de persoonlijke situatie.

  • Administratieve en financiële begeleiding (waaronder eventueel budgetbeheer) door gecertificeerde vrijwilligers van de werkgroep Budgetmaatje Geldrop-Mierlo. Meer over budgetmaatje zie de site; budgetmaatjegeldrop-mierlo.nl In samenwerking met de afdeling schuldhulpverlening van de gemeente Geldrop-Mierlo-in contacten met vrijwillige en professionele hulpverleners op het gebied van Armoedebestrijding

  • Hand- en spandiensten in bijzondere situaties zoals afsluiting nutsvoorzieningen, huisuitzetting en dergelijke.Vakantieproject

  • Deelname aan vakantieweken van de Vincentiusvereniging Nederland, waarbij mensen die door financiële omstandigheden al jaren geen vakantie meer hebben kunnen houden, een week in de gelegenheid te stellen om alle dagelijkse beslommeringen achter zich te laten. We hebben de mogelijkheid om via Vincentius Nederland een week vakantie te regelen voor onze doelgroep

  • Jaarlijks dagje uit voor de kinderen van 4 jaar tot 12 jaar van de cliënten , waar we mee te maken hebben. Onder andere vanuit BudgetMaatje, de Voedselbank, Stichting Leergeld of de LEV-groep.  

  • Gezinsbezoek bij problemen, het initiatief gaat dan uit van: De LEV-groep, De gemeentelijke sociale dienst, Parochie en Diaconie.

  • Optreden als budgetbeheerder.Voorkomen van huisuitzetting bij huurachterstand en/of afsluiting van nutsvoorzieningen, door het geven van leningen (renteloos). Steunverlening aan de stichting Voedselbank Geldrop-Mierlo. Steunverlening aan de stichting Leergeld Geldrop-Mierlo-Heeze-Leende.

  • Incidentele financiële hulpverlening.

Vincentiusvereniging Conferentie H. Maria Brigida

Helze 7 - 5662 JE - Geldrop - tel; 06 41904481 - email; vincentiusgeldrop@gmail.com

R.SIR : 8062.60.816 KvK : 40235204

© Copyright 2019 Vincentiusvereniging Conferentie H Maria Brigida. Powered by Peter Klinkenberg.